Ζωγραφική – 1o (1/10/2007) – Εξάσκηση του χεριού

Από τα πιο σημαντικά πράγματα για τη ζωγραφική είναι η εξάσκηση του χεριού, ώστε να μπορεί χωρίς προσπάθεια να σχηματίζει οριζόντιες, κατακόρυφες και πλάγιες ευθείες γραμμές.

Κράτημα μολυβιού

·         Κρατάμε το μολύβι λίγο πιο μακριά από ότι όταν γράφουμε. Εκτός από αυτό, ο καθένας μπορεί να κρατάει το μολύβι με όποιον τρόπο τον βολεύει καλύτερα.

·         Το χέρι βρίσκεται στον αέρα και δεν ακουμπάει στο χαρτί (γιατί προφανώς αν ακουμπάει θα μουντζουρωθεί το σχέδιο).

·         Δεν πατάμε το μολύβι στο χαρτί, αλλά σχηματίζουμε τις γραμμές απαλά (το χαρτί είναι συνήθως μαλακό και το πάτημα δημιουργεί αυλακώσεις που δεν φεύγουν με τη σβήστρα).

·         Σχεδιάζουμε με τη μύτη του μολυβιού και όχι με το πλάι του μολυβιού. 

Πως σχεδιάζουμε ίσιες γραμμές

Όταν θέλουμε να σχεδιάσουμε ίσιες γραμμές, δεν πρέπει να σπάμε τον καρπό του χεριού. Αν θέλουμε να σχηματίσουμε μεγάλες ίσιες γραμμές, τότε δεν σπάμε και τον αγκώνα, αλλά όλο το χέρι κινείται ενιαία.

Μια καλή άσκηση για την εκγύμναση του χεριού είναι σε κάθε δυνατή ευκαιρία να τραβάμε οριζόντιες, κατακόρυφες και πλάγιες ευθείες γραμμές σε πρόχειρα φύλλα χαρτιού, στην αρχή τυχαία και αργότερα αφού προηγούμενα σχηματίσουμε με τελείες τις άκρες των γραμμών μας. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: